opc_loader

Trovet IPD (insect) Hypoallergenic dog blik 6x 400 gram

Artikelnr: 02.08.120
19,50

Trovet Hypoallergenic Insect Blik 6 x 400 gram

Licht verteerbare dieetvoeding voor volwassen honden met voedselovergevoeligheid

Naast de droogvoeding breidt TROVET het assortiment uit met de natvariant van Hypoallergenic (Insect) | IPD voor de hond. De hypoallergene dieetvoeding is gebaseerd op één dierlijke eiwitbron (Black Soldier Fly larven) en één koolhydraatbron (aardappel). Een duurzaam en uniek product voor honden met voedselovergevoeligheid.

Voedselovergevoeligheid is een belangrijke veroorzaker van maagdarm- en huidklachten bij honden. Het merendeel wordt veroorzaakt door dierlijke eiwitten. Door een nieuwe eiwitbron aan te bieden, kan een overgevoeligheidsreactie voorkomen worden. Het gebruik van insecten als eiwitbron in producten voor dierlijke consumptie is nog zeer beperkt. Dit maakt de kans zeer klein dat een hond hiervoor een allergie heeft ontwikkeld. 

De in Hypoallergenic (Insect) verwerkte insecten zijn een duurzame eiwitbron. Black Soldier Fly (BSF) larven leven van nature met grote aantallen bij elkaar en kunnen een groot aantal organische producten gebruiken als voedsel. Dit maakt BSF larven uitermate geschikt voor het omzetten van (laagwaardige) plantaardige producten in (hoogwaardige) dierlijke eiwit- en vetproducten. Daarnaast zijn de restproducten van de insecten bruikbaar als bodemverbeteraar.

Hypoallergenic (Insect) is, exclusief via de dierenarts, verkrijgbaar.

Indicaties

  • Voedselallergie
  • Voedselintolerantie

Contra-Indicaties

  • Groei (niet geschikt voor pups)
  • Overgevoeligheid voor eiwit van insect
  • Allergie voor schaaldieren

Extra informatie

  • Hypoallergeen dieet gebaseerd op een enkele dierlijke eiwitbron (insect) en een enkele koolhydraatbron (aardappel).
  • Voorkomt immunologische reacties (voedselallergie) of niet-immunologische reacties (voedselintolerantie) in de vorm van huidklachten en/of maagdarmklachten (diarree, braken).
  • Overstappen op een hypoallergeen dieet reduceert jeuk. Dit zorgt voor minder krabben, schuren en bijten en helpt mogelijke secundaire huidlaesies voorkomen.

Gebruiksadviezen

Aangeraden wordt om voor gebruik een dierenarts te raadplegen. De aanbevolen gebruiksduur voor Hypoallergenic (Insect) is in eerste instantie 3 tot 8 weken bij voedselallergie en -intolerantie. Wanneer de overgevoeligheidsverschijnselen verdwijnen, kan Hypoallergenic (Insect) als complete dieetvoeding voor een onbeperkte periode worden ingezet.

Trovet IPD (insect) Hypoallergenic dog blik 6x 400 gram heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Trovet IPD (insect) Hypoallergenic dog blik 6x 400 gram


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: