opc_loader

Catnip Spray Excellent

Artikelnr: 01.05.601

Excellent Catnip/kattenkruid spray 15ml

6,95

Excellent Catnip/kattenkruid spray 15ml

Wat is catnip?

Catnip oftewel kattenkruid is een kruid dat in Europa en Azië groeit. Voor mensen wordt het gebruikt in thee en in de kruidengeneeskunde. Het geeft katten een gelukzalig gevoel.
 

Wat doet catnip met uw kat?

Catnip geeft bij veel katten een reactie in de hersenen waardoor ze zich gelukzalig voelen. Iedere kat kan anders reageren op kattenkruid. Veel katten willen met de kop en het lichaam langs het object wrijven. Verder zien we ook de volgende reacties op catnip: spelen met het voorwerp, niezen, snuiven, likken en kauwen, met de kop schudden, miauwen en spinnen. De kat ziet er ontspannen of speels uit. De (heftige) reactie duurt vaak enkele minuten, daarna neemt het gedrag af. Toch kan de reactie op de catnip na een aantal uur weer terugkomen.

Er is veel onderzoek gedaan naar catnip en de effecten van catnip op katten. Catnip is niet verslavend of schadelijk voor de kat.
 

Hoe gebruikt u het?

U kunt catnip voor verschillende doeleinden gebruiken:

  • Als beloning wanneer u uw kat iets wilt leren;
  • Om hem gerust te stellen en/of af te leiden;
  • Om (oude) speeltjes of een krabpaal aantrekkelijk te maken (hierdoor zal de kat ook minder aan bijvoorbeeld de bank gaan krabben).

Spray de catnip op speelgoed, het mandje, de krabpaal of het transportmandje. Gebruik de spray één keer per week om het speelgoed of de krabpaal aantrekkelijk te houden.
 

LET OP: Het is genetisch bepaald of uw kat wel of niet reageert op catnip. Zo'n éénderde van de katten reageert niet op catnip. Kittens jonger dan 3 maanden reageren meestal ook niet op catnip.

Catnip Spray Excellent heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Catnip Spray Excellent


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items