opc_loader

Frontline spray 100 ml

Artikelnr: 08.01.034

100 ml. Frontline vlooien- en tekenspray.

19,95

100 ml. Frontline vlooien- en tekenspray.

Eigenschappen
Frontline is een effectief en veilig middel in de strijd tegen vlooien en teken bij de hond (ook puppy's) en tegen vlooien bij de kat (ook kittens). Frontline heeft een specifieke werkingsplaats:het centrale zenuwstelsel van ongewervelden. Het blokkeert de werking van de belangrijkste neurotransmitter van de parasiet: het Gamma Amino Boterzuur (GABA). Bij ectoparasieten bindt het fipronilmolecuul zich aan de GABA-receptor. Hierdoor wordt de influx van chloride-ionen in de zenuwcel geblokkeerd. Dit leidt tot hyperexitatie en de dood van de parasiet. Bij gewervelde dieren hebben de GABA-receptoren een andere structuur. Daar kan fipronil zich bij deze dieren nauwelijks aan de GABA-receptor binden, waardoor de hoge veiligheid voor zowel de hond als de eigenaar verklaard wordt. Tevens onderscheidt Frontline zich vanwege zijn lange werkingsduur. Het werkt namelijk tot 6 weken tegen vlooien bij de kat en tot 3 maanden tegen vlooien bij de hond. Tevens werkt het tot 4 weken tegen teken bij de hond waaronder de Ixodus ricinus, de overbrenger van 'Lyme disease'. Omdat fipronil goed oplost in vet, vermengt het zich na bespuiten en inmasseren met het sebum (huidsmeer) en wordt daarmee over de huid verdeeld. Fipronil concentreert zich in de talgklieren en is daar ongevoelig voor zonlicht, regen, zwemmen en wassen, zelfs met shampoo. Vanuit de talgklieren (depot) wordt de hoeveelheid fipronil op de huid constant aangevuld. Frontline werkt daardoor langer dan de gangbare behandelingen.

Doeldier
Hond en kat.

Indicaties
Bestrijding van vlooien en teken bij de hond en vlooien bij de kat. 
Contra-indicaties
Niet gebruiken bij zieke (systemische ziekten, koorts, etc.) of herstellende dieren. Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen voorkomen. 


Bijwerkingen
Indien het product opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen worden opgemerkt, hoofdzakelijk te wijten aan het oplosmiddel. Onder de uitzonderlijk zeldzame vermoedelijke bijwerkingen werden voorbijgaande huidreacties, lokaal haarverlies, jeuk of roodheid gemeld na gebruik. Uitzonderlijk werden overmatig speekselen, omkeerbare neurologische symptomen (overgevoeligheid, depressie, nerveuze symptomen), braken of ademhalingssymptomen opgemerkt na gebruik. Niet overdoseren.

Dosering/Toediening
Spray voor uitwendig gebruik. De dieren 2 dagen voor en na de behandeling niet wassen, dit om een goede verspreiding van het product te bevorderen. De dieren buiten of in een goed geventileerde ruimte behandelen.

Dieren met een korte vacht: Kat, Kleine hond (lichter dan 5 kg) dosering: 4 ml per kg, overeenkomend met 8 x pompen per 1 kg (flacon 100 ml). 

Middelgrote hond (5 tot 15 kg): 3 ml per kg, overeenkomend met 6 x pompen per 1 kg (flacon 100 ml) of 6 x pompen per 3 kg (flacon 250 ml). 

Grote hond (15 tot 40 kg): 2 ml per kg overeenkomend met 4 x pompen per 1 kg (flacon 100 ml) of 4 x pompen per 3 kg (flacon 250 ml). 

Zeer grote hond (zwaarder dan 40 kg): 80 ml per dier overeenkomend met 55 x pompen per dier (flacon 250 ml).

Dieren met een dichte of lange vacht: bovenstaande dosering mag maximaal verdubbeld worden.

Waarschuwingen
Het is belangrijk ervoor te zorgen dat dieren elkaar niet likken na de behandeling. Laat honden niet toe te zwemmen binnen 2 dagen na toediening. Er kan een aanhechting voorkomen van een enkele teek. Hierdoor kan de overdracht van infectieuze ziekten onder ongunstige omstandigheden niet volledig uitgesloten worden. Voorkom dat het product tijdens het sprayen in de ogen komt.

Frontline spray 100 ml heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Frontline spray 100 ml


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items