opc_loader

Bestellingen boven 40 euro gratis verzenden! (NL)

anders maar 3,50 euro verzendkosten

Seresto kat 1x

Artikelnr: 08.02.010

1x Seresto kat, ter bestrijding van teken en vlooien.

26,95
Verzendmethode
PostNL:
3,50

1 band

Actieve substantie(s):

Flumethrine, Imidacloprid

Dosering:

-Seresto 1,25 g + 0,56 g halsband voor honden en katten ≤ 8 kg

-Seresto 4,50 g + 2,03 g halsband voor honden > 8 kg

Verpakking:

1 halsband per metalen doosje. 

Toedieningswijze

      Cutaan gebruik. Eén halsband per dier aan te brengen rond de nek. Enkel voor uitwendig gebruik.

-  Neem de halsband net voor gebruik uit het beschermende zakje.

-  Ontrol de halsband en zorg ervoor dat er geen restanten zijn van de plastic verbindingsstukjes aan de binnenkant van de halsband.

-  Pas de halsband aan rond de nek van het dier zonder die te strak aan te trekken (een ruimte van twee vingers tussen halsband en nek is aanbevolen).

-  Schuif het overtollige deel van de halsband door de lus en knip dit stuk af, op 2 cm na.

-  Controleer op regelmatige basis en pas deze aan indien nodig, vooral bij snelgroeiende pups en kittens.

-  Deze halsband is ontworpen met een veiligheidssluiting. In het onwaarschijnlijke geval dat een kat vast zou komen te zitten, zal de kat op eigen kracht de halsband kunnen verwijden om zo snel los te geraken.

Indicaties

Seresto® is een innovatieve halsband die na aanbrengen direct bescherming biedt tegen vlooien en binnen twee dagen bescherming biedt tegen teken. Deze bescherming tegen vlooien en teken houdt tot 8 maanden aan.

-  Beschermt tegen ontwikkeling van vlooienlarven in de onmiddellijke omgeving van het dier gedurende 8 maanden.

-  Kan gebruikt worden als deel van een behandelingstrategie tegen Vlooien-allergiedermatitis (VAD).

-  Seresto heeft een persisterende acaricide (dodelijke) doeltreffendheid tegen tekenbesmettingen (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) en afwerende (anti-voedende) doeltreffendheid tegen tekenbesmettingen (Ixodes ricinus, Rhipicephalus) gedurende 8 maanden. Het is werkzaam tegen larven, nymfen en volwassen teken.

-  De preventie van besmettingen met nieuwe teken start binnen de twee dagen na het aanbrengen van de halsband. Het wordt aanbevolen om teken die al op de hond zitten op het tijdstip van aanbrengen, te verwijderen.

-  Bijkomende indicatie hond: Behandeling van bijtende/zuigende luizenbesmettingen (Trichodectes canis).

Contra-indicaties

Puppies van minder dan 7 weken en kittens van minder dan 10 weken niet behandelen. Niet gebruiken in geval van een bekende overgevoeligheid voor de werkzame bestanddelen of één van de hulpstoffen.

Bijwerkingen

-  Occasioneel kan er bij dieren die niet gewend zijn een halsband te dragen, een lichte jeuk en/of roodheid waargenomen worden tijdens de eerste dagen na het aanbrengen.

-  Ter hoogte van de toedieningsplaats kunnen zich licht haarverlies en milde huidreacties voordoen, wat doorgaans binnen 1 tot 2 weken verdwijnt zonder dat de halsband afgenomen moet worden.

- In bepaalde gevallen, kan het tijdelijk verwijderen van de halsband aangewezen zijn, totdat de symptomen verdwenen zijn.

-  Aanvankelijk zouden in zeldzame gevallen lichte en voorbijgaande reacties zoals depressie, verandering van de voedselinname, speekselen, braken en diarree kunnen voorkomen.

Seresto kat 1x heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items
26,95