opc_loader

Uw dier en vuurwerk

We komen alweer dichtbij de jaarwisseling en daarmee ook in de vuurwerk periode. Voor veel honden en katten brengt dit ieder jaar weer een hoop angst en stress met zich mee. Gelukkig beschikken we over verschillende mogelijkheden om deze tijd voor uw huisdieren zo aangenaam mogelijk te maken.

Voor de meeste van deze methodes is het wel belangrijk om daar op tijd mee te beginnen, minimaal 2 tot 4 weken voor de stressvolle periode.
Oftewel: NU (vanaf november) is het juiste moment om te starten met deze maatregelen! Thuis geleidelijk wennen aan vuurwerkgeluid (bijvoorbeeld op Youtube) blijkt ook behulpzaam te zijn.

Verder is er bijvoorbeeld het Royal Canin Calm dieet, een volledige voeding voor katten en kleine honden met natuurlijke toevoegingen die kalmerend en stressverminderend werken. Voor katten is er ook Hill's C/D Urinary Stress: bij stressplassen, maar ook geschikt om in het algemeen stress te verlagen.

Ook zijn er voedingssupplementen zoals Telizen (op theanine/groene theebasis), Zylkene capsules of Adaptil banden, verdampers of tabletten (Adaptil is alleen voor honden). Deze bevatten alle natuurlijke stoffen die uw huisdier een ontspannen gevoel kunnen geven zonder dat het er suf van wordt. Als homeopathische middelen hebben wij bijvoorbeeld Puur Rust. Voor direct effect is een Thundershirt te gebruiken. Thundershirts geven een zacht drukkend effect rond de romp en daarmee krijgt uw hond een gevoel van geborgenheid, vergelijkbaar met het inbakeren van baby's.

De zwaarste dagen van het jaar zijn voor de meest gevoelige dieren soms receptplichtige medicamenten als alprazolam of diazepam nodig, maar ook dit zijn niet altijd wondermiddelen. Deze zijn niet bedoeld voor langdurig gebruik en voor verstrekking dient u contact met uw dierenarts op te nemen.


Voor meer informatie of een persoonlijk advies: neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Artikel 1 tot 28 (van de 28 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 28 (van de 28 artikelen). Resultaat:1