opc_loader

Medicatie+ hulpmiddelen

Zelfzorg diergeneesmiddelen

Hondenkattenapotheek biedt u een scala aan diergeneesmiddelen en hulpmiddelen die zonder recept (meestal uitsluitend) bij dierenartsen verkrijgbaar zijn. Het gaat in dit geval om zelfzorgmedicatie, die veilig toepasbaar is of waarmee u een huisapotheek voor uw huisdier kunt aanleggen.

Mogelijk heeft u al ervaring met bepaalde medicamenten en weet u wat u nodig hebt. Het kan ook zijn dat u op zoek bent naar een medicijn of middel voor een nieuw probleem. Wij hebben onze diergeneesmiddelen in rubrieken ingedeeld op basis van het orgaansysteem waar de klachten vandaan komen. Ook bij de dieetvoedingen hebben wij een vergelijkbare indeling aangehouden. Bij chronische of regelmatig terugkerende problemen is het raadzaam de voeding van uw dier aan te passen. Het geven van passende dieetvoeding zorgt ervoor dat uw dier minder afhankelijk wordt van medicatie of met lagere doseringen medicijnen af kan.

Wanneer naar de dierenarts?

Bij klachten die onvoldoende reageren op de zelfzorgmiddelen of telkens terugkerende problemen adviseren wij u contact met uw dierenarts op te nemen.