opc_loader

Hart en luchtwegen


Luchtwegklachten

Klachten afkomstig van de luchtwegen kunnen zijn hoesten, niezen, benauwdheid of slijmvorming. Ernstige benauwdheid is altijd een reden contact met de dierenarts op te nemen. Sommige dieren hebben gevoelige luchtwegen en regelmatig klinische klachten. Andere hebben te maken met ongecompliceerde verkoudheid. Voor deze aandoeningen hebben wij ondersteunde producten die irritaties en slijmvorming tegengaan. Ook hebben wij een aantal midddelen die de weerstand van de luchtwegen vergroten. Hoesten wordt niet altijd veroorzaakt door luchtwegproblemen, maar kan ook door hartklachtenof bepaalde wormen veroorzaakt worden.

Hartproblemen bij de kat

Hartproblemen zijn geen aandoeningen die alleen met zelfzorgmedicijnen te behandelen zijn. Regelmatige controle en aanpassingen van medicijnen door de dierenarts zijn noodzakelijk voor uw kat.  Hartklachten kunnen van verschillende oorsprong zijn. Bij katten komt het meest HCM (hypertrofische cardiomyopathie) voor, een aandoening die deels erfelijk bepaald is, maar ook afhankelijk is van omgevings- en voedingsinvloeden. Naast de receptmedicijnen die in het algemeen nodig zijn, kunnen bepaalde voedingtoevoegingen een positieve invloed hebben op het verloop van de aandoening. Een deel van de HCM patiënten vertoont een risico op vastlopen van bloedpropjes of zelfs thrombose. Bloedverdunners zijn hiervoor niet altijd even effcetief. Aanvullend staan omega-3 vetzuren ook bekend om hun bloedverdunnende werking.

Hartproblemen bij de hond

Hartproblemen zijn geen aandoeningen die alleen met zelfzorgmedicijnen te behandelen zijn. Regelmatige controle en aanpassingen van medicijnen door de dierenarts zijn noodzakelijk voor uw hond. Meestvoorkomende hartproblemen bij de hond zijn DCM (dilatoire cardiomyopathie), een aandoening waarbij het hart steeds meer vergroot en zwakker wordt en hartkleplekkage (meestal van de klep tussen de linker boezem en kamer). Afhankelijk van de ernst van de klachten of het stadium waarin de aandoening zich bevindt, zal uw dierenarts meer of minder medicatie voor behandeling geven. Naast de medicijnen blijken bepaalde voedingssupplementen ondersteunend te werken. Verder zijn er dieetvoedingen die optimaal zijn samengesteld voor hartpatiënten en levensduur en kwaliteit kunnen vergroten.

Artikel 1 tot 18 (van de 18 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 18 (van de 18 artikelen). Resultaat:1