opc_loader

Gebitsverzorging van uw hond

 

Het wordt vaak vergeten: de gebitsverzorging van uw hond. Dit terwijl maar liefst 80% van alle honden van drie jaar en ouder last heeft van gebitsproblemen zoals tandplak en tandsteen. Wanneer er niet op tijd aandacht aan deze problemen wordt geschonken is de kans groot dat het tandvlees, de tanden, kiezen en kaak van uw hond onherstelbare schade oplopen.

 

Het verzorgen van uw hond's gebit

 

Het gebit van uw hond kunt u op drie manieren verzorgen: u kunt de tanden poetsen, speciaal voer voor het gebit aanschaffen of speciale speeltjes aanschaffen waarmee het tandplak tot een minimum gebracht kan worden.

 

Tandenpoetsen

 

Wanneer u besluit om de tanden te gaan poetsen van uw hond kunt hier een speciale vingertandenborstel voor aanschaffen. Door gebruik te maken van het hoesje dat u om uw vinger schuift kan uw hond langzaam wennen aan het tandenpoetsen. Om het tandenpoetsen extra aangenaam te maken voor uw hond is er een speciale hondentandpasta ontwikkeld met de smaak van gevogelte. Voor een goed resultaat zou u het gebit van uw hond twee tot drie keer per week moeten poetsen.  

 

Het voer

 

Ook kunt u ervoor kiezen om over te stappen op voer wat tandsteenvorming vermindert. Zo hebben de brokken van Hill’s T/D en Royal Canin Dental een combinatie van mineralen die helpen om het tandplak te verwijderen en voorkomen dat tandsteenvormende stoffen zich op het gebit kunnen hechten.  

 

Speeltjes om het gebit van uw hond te reinigen

 

Tot slot zijn er speciale speeltjes en kluifjes ontwikkeld om de vorming van tandplak tegen te gaan en die tevens het gebit en tandvlees van uw hond reinigen en verzorgen. Op deze manier reinigt uw hond op een speelse manier zijn gebit. De speeltjes die geschikt zijn om het gebit van uw hond te reinigen bevatten rubberen noppen en ribbels, die de aanslag tussen de tanden en kiezen verwijderen.

Heeft u vragen over bovenstaande middelen? Neemt u dan contact met ons op door te bellen naar 071 542 1121 of stuur een e-mail naar info@hondenenkattenapotheek.nl