opc_loader


Niet alles wat wij als mensen eten kan ook gegeten worden door honden. Sommige ingrediënten kunnen zelfs gevaarlijk zijn voor uw huisdier. Hieronder vindt u een overzicht voor wat gevaarlijk is voor uw hond.
 

10 producten die uw hond niet moet eten!
 

Chocolade
Chocolade klinkt vast bekend en daarom staat deze ook stipt op 1. In chocolade zit het stofje theobromine wat zeer giftig is voor honden en katten dit stofje heeft effect op het zenuwstelsel en het hart. Pure chocolade bevat het meeste theobromine.

 

Druiven en Rozijnen
Welk stofje in de druif/rozijn giftig is, is helaas nog niet bekend. Maar het eten van deze producten kan leiden tot nierfalen.

 

Rauwe aardappelen
Aardappelen zijn giftig wanneer deze niet gekookt zijn, dit wordt veroorzaakt door de solanine die er in zit. Voor de schil en de uitlopers zijn gevaarlijk voor de hond. Eenmaal gekookt kan de hond gewoon de aardappel nuttigen de solanine blijft namelijk achter in het water.

 

Noten
Noten zijn niet goed voor honden. Noten kunnen invloed hebben op het zenuwstelsel en spieren, daarnaast kan een hond ook notenallergie hebben.  

 

Uien en de familie
Uien en knoflook kunnen effect hebben op de rode bloedlichaampjes van de hond en dit kan leiden tot bloed armoede. De familie van de ui zoals prei en bieslook kunnen hetzelfde effect veroorzaken, ook wanneer je deze kookt.

 

Avocado
Avocado/guacamole is zeer gevaarlijk voor uw hond het kan braken, diarree, ademnood, hartproblemen en sterfte veroorzaken. Daarnaast zijn ook vele vogels erg gevoelig voor deze vrucht.

 

Alcohol
Misschien logisch maar hij hoort zeker tussen het rijtje. Alcohol heeft op het menselijk lichaam al effect laat staan bij een hond. Bij een hond kan alcohol nog een veel grotere schade oplopen. Alcohol kan diarree, braken en ademhalingsproblemen veroorzaken.

 

Koffie
In koffie zit cafeïne en is ook in veel andere drankjes te vinden o.a. Cola, thee en energiedrankjes en is extreem slecht voor uw hond. Wanneer de hond cafeïne binnenkrijgt zal dit resulteren in het versnellen van de hartslag, kunnen er inwendige bloedingen optreden en kan ongecontroleerde spierbewegingen veroorzaken.

 

Rauw varkensvlees
Het eten van rauw varkensvlees kan voor honden dodelijk zijn. Varkens kunnen een virus bij zich dragen zoals de ziekte van Aujezky. Deze ziekte is alleen gevaarlijk voor dieren en niet voor mensen. De symptomen die kunnen optreden zijn kwijlen en het vertonen van agressief gedrag.

Het is belangrijk dat uw hond de juiste voeding binnenkrijgt die aansluit bij de behoefte van uw hond.

Heeft uw hond wisselende ontlasting of regelmatig diarree? Probeer dan eens de volgende producten:

  • Royal Canin Gastro Intestinal
  • Royal Canin Sensitivity Control

Heeft u vragen of twijfels over bepaalde voedingsmiddelen neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag vrijblijvend advies.