opc_loader

 

Nestje fokken

 

Een eerste nestje is altijd spannend! Het is belangrijk om u goed in te lezen via internet, boeken en tijdschriften. Het tijdschrift Fokkerswijzer is een leuk informatief tijdschrift met informatie over de teef voor tijdens en na de bevalling en over de pups.

 

Onze dierenarts heeft een basis kraampakket samengesteld voor pups en kittens, dat u naar behoefte kunt uitbreiden met aanvullende artikelen. Daarnaast kunt u alle artikelen ook los bestellen.

Het is belangrijk om hygienisch te werken met handschoenen, betadine en dettol.

De absorberende onderlegger zijn ideaal tijdens het bevallen, maar ook om onder de vetbedden te leggen waar de pups droog op liggen.

 

Onze thermometer heeft een flexibele punt en meet zeer snel. 24-48 uur voor de bevalling daalt de temperatuur van een teef met 1 graad. Voor de kat is deze meting niet betrouwbaar. Ook een omgevingsthermometer is handig aangezien de pups en kittens de eerste dagen warmer moeten liggen, omdat ze nog niet zelfstandig hun temperatuur op peil kunnen houden.

Indien er veel pups en kittens zijn kan er bijgevoed worden met Royal Canin babydog of babycat milk. Dit melkpoeder is gemaakt van hoogwaardige grondstoffen en klontert minder snel, waardoor er minder diarree klachten ontstaan. Na 2,5-4 weken kunnen de pups bijgevoed worden met bv Royal Canin mousse of geweekte puppybrokjes.

 

Nog een laatste tip: Maak u niet te snel ongerust: er kan behoorlijk wat tijd (uren) tussen 2 pups of kittens zitten. Echter als de moeder langer dan een half uur achter elkaar perst en er gebeurt niets neem dan contact op met uw dierenarts!

Succes met de bevalling!