opc_loader

 

Probiotische reiniging: shampoo en reinigingsmiddelen voor dier, huis en dierverblijven

Resistentie van ziekteverwekkende bacteriën tegen antibiotica en ontsmettinsmiddelen zijn een groeiend probleem in de gezondheidszorg, maar ook in en rondom het huis. Denk hierbij aan ziekenhuisbesmettingen, maar ook aan multiresistente bacteriën op rauw vlees en op ongekookte groenten.

 

Het ontwikkelen van steeds geavanceerdere en duurdere antibiotica en agressievere desinfectiemiddelen om deze bacteriën kwijt te raken lijkt een heilloze weg. Terug naar de tijd van vóór de antibiotica, een tijd waarin bacteriële infecties tot ernstige ziektes en erger leidden, is uiteraard niet acceptabel. Zodoende vindt er veel onderzoek plaats naar nieuwe oplossingen. Een van de opties in de strijd tegen resistente kiemen is het gebruik van probiotica: ongevaarlijke bacteriën die de ziekteverwekkers weten terug te dringen.

 

Chrisal Probiotische reiniging

 

Probiotische reiniging van huid en huis

Chrisal is een bedrijf dat al jaren microbiologisch onderzoek doet naar probiotica om mens, dier en omgeving te reinigen en beschermen.

Op een gezonde huid en in gezonde darmen is een goede flora van bacteriën aanwezig om het ontwikkelen van infecties door ziekteverwekkers tegen te gaan. Van dit prinicpe wordt ook uitgegaan bij de producten van Chrisal. In de shampoo's, reinigings-en verzorgingsproducten van Chrisal zitten uitgeselecteerde, veilige bacteriestammen. Onafhankeijk onderzoek aan de universiteit van Gent heeft aangetoond dat de producten effectief zijn en beter en langer werkzaam zijn dan de standaard ontsmettingsmiddelen die in ziekenhuizen gebruikt worden.

Steeds meer ziekenhuizen, maar ook bijvoorbeeld dierentuis Artis zijn op de Chrisal producten overgestapt. Voor de reiniging van huis-en omgeving heeft Chrisal de All Friends Probiotische House Cleaner. Probiotische reiniging is behalve effectiever, diepere reinigend en langer werkzaam ook milieuvirendelijker. 

 

Probiotische shampoo en verzorgingsproducten

Naast de probiotische producten voor reiniging van  de omgeving, zijn er ook probiotische shampoo's zoals de All Friends Probiotische Animal Shampoo en verzorgingsproducten voor de huid van hond, kat, konijn etc. Deze zijn huid-en milieuvriendelijk en helpen mee de goede bacterieflora op de huid aan te vullen en te ondersteunen. De shampoo zorgt voor het verwijderen van allergenen van de huid, vergroot de huidweerstand en zorgt door de probiotische nawerking ook voor een landurigere frisse geur van de huid. Voor langer onderhoud kan eventueel regelmatig gesprayed worden met  All Friends Smell Remover Spray blijft de huidweerstand optimaal en de geur van de huid fris.