opc_loader

Seresto Hond en kat online kopen

Seresto vlooien/tekenbanden voor uw hond en kat zijn antiparasitaire banden voorzien van nanotechnologie. De werkzame stoffen worden pas na huidcontact uit de band afgegeven. De concentratie van de stoffen kan hiermee heel gedoseerd, op een zo laag (en dus veilig) mogelijk effectief niveau gehouden worden. 

✓ Voordelig         ✓ Gratis bezorging v.a. 40 euro    ✓ Veilig online betalen    ✓ Webwinkel Keurmerk

Artikel 1 tot 7 (van de 7 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 7 (van de 7 artikelen). Resultaat:1

✓ Doodt vlooien en beschermt gedurende 7 tot 8 maanden tegen nieuwe vlooien

✓ Doodt teken en beschermt uw hond gedurende 8 maanden tegen nieuwe teken

✓ Beschermt tot 8 maanden tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving

✓ Zeer geschikt voor honden met een vlooienallergie

✓ Doodt bijtende/zuigende luizen bij de hond
 

Werking Seresto

De innovatieve, waterbestendige en geurloze Seresto halsband biedt uw hond gedurende acht maanden bescherming tegen vlooien en teken. Vanaf het moment dat uw hond de halsband draagt komen geleidelijk aan de werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine vrij. Deze stoffen zorgen voor de juiste bescherming tegen ongedierte. De stoffen verspreiden zich via de halsband naar de huid en vacht van de hond waarna ze in de vetlaag van uw hond worden opgenomen. De halsband is veilig voor de gezondheid van u en uw hond.

Vanwege zijn beschermende werking, is het belangrijk de halsband vóór het vlooien- of tekenseizoen bij uw hond om te doen. Wanneer uw hond voor het dragen van de halsband al vlooien, teken of luizen heeft is het aan te raden om deze voordat u de halsband om doet, te verwijderen.
 

Advies en gebruik Seresto hond

Voor honden met een gewicht van minder dan 8 kilo wordt de Seresto halsband van 38 cm lang geadviseerd en voor honden met een gewicht van meer dan 8 kilo de Seresto halsband van 70 cm. De halsband is niet geschikt voor puppies die jonger zijn dan zeven weken en voor honden die overgevoelig zijn voor de bestanddelen van de eerdergenoemde hulpstoffen.
 

Mogelijke bijwerkingen

Bij honden die niet gewend zijn om een halsband te dragen kan roodheid en/of (lichte) jeuk ontstaan. Dit zal naar waarschijnlijkheid na de eerste dagen van het aanbrengen van de halsband op kunnen treden. Ook kan er rondom de aanbrengingsplaats licht haarverlies of huidirritatie kunnen ontstaan. Verdwijnen deze klachten na 1 á 2 weken niet? Dan is het aan te raden om de halsband tijdelijk te verwijderen. Andere, zeldzame, bijwerkingen die bij uw hond voor kunnen komen zijn braken, diarree, gebrek aan eetlust en lusteloosheid. Deze bijwerkingen komen zelden voor maar wanneer deze tot uiting komen zullen deze zelf verdwijnen en de halsband hoeft dan niet tijdelijk afgenomen te worden.
 

Innovatief ontwerp

De Seresto halsband is ontworpen met het oog op veiligheid.  Wanneer uw hond vast komt te zitten zal de gesp van de halsband op tijd loslaten wat verstikking voorkomt. Ook is er een breekpunt in de halsband aangebracht die zorgt voor extra veiligheid. Het is belangrijk dat u de halsband niet te strak bij uw hond omdoet. Er moet ideaal een minimale ruimte van twee vingers tussen de halsband en nek van de hond overblijven. Het resterende deel van de halsband kan op ongeveer 2 cm na afgeknipt worden. Het kan zo zijn dat de halsband gedurende de beschermingsperiode strakker gaat zitten omdat de hond groeit. Het is dan belangrijk dat u regelmatig controleert of de halsband niet te strak gaat zitten.

Indien uw kat last heeft van teken en vlooien, adviseren wij Seresto Kat.

Als u vragen heeft over dit of een ander product dan kunt u via ons contactformulier uw vragen stellen. Wij zullen uw vraag dezelfde dag nog beantwoorden.