opc_loader

Oren


Oren

Oorklachten komen bij huisdieren regelmatig voor. De bouw (hangende oren) of overmatige beharing in de gehoorgang kunnen leiden tot een broeierig milieu in het oor.  Frequent zwemmen of zwemmen in vervuild water kan irritatie van de oren veroorzaken. Ten slotte kan ook op basis van een huidallergie oorontsteking ontstaan.

Bij irritaties of vervuiling van het oor ontstaat meestal overproductie van (bruin) oorsmeer. Een goede oorreiniger helpt oorklachten te voorkomen door ophoping van vuil en oorsmeer tegen te gaan. Sommige oorreinigers hebben een heel lage pH (heel zuur) en gaan daarmee bacterie-en gistgroei in het oor tegen. Bij dieren die regelmatig oorproblemen hebben, is ondersteuning met een speciale voeding (Forza10 Oto-Active) zinvol. Forza10 Oto-Active is hypoallergeen en bevat daarnaast kruiden die oorontstekingen tegengaan.

Wanneer naar de dierenarts?

Indien een oor duidelijk pijnlijk is of er sprake is van pussige ooruitvloeiing, moet altijd een dierenarts geraadpleegd worden. In dit geval kan een vervelende bacterie aanwezig zijn, die met een antibioticumhoudende oorzalf behandeld moet worden. Ook kan dan het trommelvlies beschadigd of geperforeerd zijn en in deze situatie mag geen zalf of reiniger in het oor toegepast worden.

Artikel 1 tot 24 (van de 24 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 24 (van de 24 artikelen). Resultaat:1