opc_loader

Sanimed Weight Reduction hond 1x 12.5 kg

Artikelnr: 02.11.045

Gratis verzenden! 

61,75

12.5 kg. GRATIS VERZENDING. Sanimed Weight Reduction.

Indicatie

Obesitas

Karakteristieken

Karakteristiek Ingrediënt Effect
Laag beschikbaar vet 5% Lage energiedichtheid
Onbeschikbaar vet Gestructureerd vet, 10% Lage energiedichtheid
Hoog ruwe celstof Cellulose, 20% Lage energiedichtheid

Effectiviteit

Door de combinatie van een laag gehalte aan beschikbaar vet en hoge gehalten aan onbeschikbaar vet en ruwe celstof, heeft SANIMED Weight Reduction een zeer lage energiedichtheid. De berekende energiedichtheid is 1.031 kJ metaboliseerbare energie per 100 g dieet (245 kcal/100 g). Deze lage energiewaarde impliceert een optimaal gebruik van de vulwaarde van het dieet. Met andere woorden, voor de verstrekking van een bepaalde hoeveelheid energie kan meer gewicht aan dieet worden gegeven dan met andere typen voeders (Tabel 3).

Gewichtsafname kan alleen worden bereikt door verminderde energieopname, idealiter in combinatie met meer beweging. Tabel 3 illustreert dat honden, die een beperkte hoeveelheid energie krijgen, in de vorm van SANIMED Weight Reduction meer dieet kunnen opnemen. Het voorgestelde voerschema voor individuele honden komt ruwweg overeen met de helft van de hoeveelheid energie benodigd voor onderhoud. Onder deze conditie bedraagt de schatting van het gewichtsverlies ongeveer 2% eenheden van het overgewicht per week. Wanneer een hond 40% overgewicht heeft, zou het dus 20 weken duren voordat het ideale gewicht is bereikt. Bijvoorbeeld, een hond die 28 kg weegt bij een ideaal gewicht van 20 kg, zou 40% overgewicht hebben. De aanbevolen duur voor de verstrekking van SANIMED Weight Reduction is tot het moment van bereiken van het gewenste gewicht. Vervolgens kan SANIMED Weight Control worden verstrekt teneinde het lichaamsgewicht te handhaven.

Tabel 3. Vergelijking van Sanimed Weight Reduction met andere typen voeders
Type droogvoer Energiedichtheid Hoeveelheid energie Hoeveelheid voer
Normaal voeder 1.500 kJ/100 g 3.000 kJ 200 g
Regulier vermageringsdieet 1.300 kJ/100 g 3.000 kJ 231 g
Sanimed Weight Reduction 1.031 kJ/100 g 3.000 kJ 291 g

Gewichtsafname kan alleen worden bereikt door verminderde energieopname, idealiter in combinatie met meer beweging. Dit betekent dat de voeropname beperkt moet worden. De effectiviteit van verminderde voeropname wordt bepaald door eigenschappen van de hond waaronder wel of niet gesteriliseerd/gecastreerd zijn, leeftijd en lichaamsconditie. Des te geringer de effectiviteit van voederbeperking, des te minder voer zou verstrekt moeten worden. Hieronder ziet u een schematisch overzicht voor de mate van voerbeperking afhankelijk van de genoemde eigenschappen van de hond.

Sanimed Weight Reduction hond 1x 12.5 kg heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Sanimed Weight Reduction hond 1x 12.5 kg


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items