opc_loader

Sanimed Weight reduction cat (kat) Portiezakjes 2x 12 (24) x 100 gram

Artikelnr: 04.09.031
32,95

24 portiezakjes. SANIMED Weight Reduction.

Dit dieet heeft een lage energiewaarde waardoor relatief veel voer opgenomen kan worden. De lage energiewaarde is bereikt door een laag gehalte aan vet en een hoog gehalte aan ruwe celstof in de vorm van cellulose. SANIMED Weight Reduction heeft daarom een hoge vulwaarde, die bijdraagt aan het oproepen van een verzadigingsgevoel.

Bovendien is SANIMED Weight Reduction verrijkt met L-carnitine, dat specifiek de vetzuuroxidatie stimuleert (Bremer, 1983) met als gevolg een sparend effect op de spiermassa (German, 2006). De verstrekking van L-carnitine tijdens energiebeperking versnelt het gewichtsverlies bij de kat (Center et al., 2000). Het hoge eiwitgehalte in SANIMED Weight Reduction stimuleert ook het gewichtsverlies en draagt bij aan het verzadigingsgevoel (Vasconcellos et al., 2009).

Overgewicht is een belangrijke risicofactor voor artrose bij de kat (Vasconcellos et al., 2009). Het is aannemelijk dat door gewichtsverlies de symptomen van artrose verminderen. Ter ondersteuning van dit effect is SANIMED Weight Reduction verrijkt met zalmolie en gelatinehydrolysaat. Het omega-3 vetzuur, eicosapentaeenzuur (EPA), dat in zalmolie aanwezig is, vermindert pijn middels haar ontstekingremmend effect en remt de afbraak van de extracellulaire kraakbeenmatrix. Gelatinehydrolysaat stimuleert de synthese van de kraakbeenmatrix en remt ook de afbraak. Zalmolie en gelatinehydrolysaat zijn ook effectieve componenten van SANIMED Anti-Osteoarthritis voor de hond.

Diabetes mellitus 
SANIMED Weight Reduction is rijk aan ruwe celstof en kan daarom worden ingezet bij katten met diabetes mellitus, die al dan niet obees zijn. Een hoge opname van ruwe celsof heeft meerdere positieve effecten bij katten met diabetes mellitus. De benodigde dosering met insuline neemt af, de de glucosespiegel daalt en zo ook de concentratie van geglycosyleerd hemoglobine (Zicker et al., 2000).

Sanimed Weight reduction cat (kat) Portiezakjes 2x 12 (24) x 100 gram heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Sanimed Weight reduction cat (kat) Portiezakjes 2x 12 (24) x 100 gram


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: