opc_loader

Iverquantel Drops 10 ml

Artikelnr: 06.01.010

Heeft u ook onze voordelige twee verpakking gezien?

17,95

1 x 10 ml. Iverquantel Drops 

Diergeneesmiddel bestemd voor terrariumdieren, kooi- en volièrevogels, post- en sierduiven en niet bedrijfsmatig gehouden kleine knaagdieren.


Samenstelling
Bevat per ml: 0,4 mg ivermectine en 20 mg praziquantel.

Beschrijving
Ivermectine behoort tot de groep van avermectinen, chemotherapeutica die wat betreft hun structuur overeenkomen met macrolide antibiotica. Ze zijn niet duidelijk werkzaam tegen bacteriën of schimmels. Ivermectine is zeer lipofiel en daardoor bijna onoplosbaar in water. Ivermectine interfereert met de neurotransmitters glutaminezuur en gamma-aminoboterzuur (GABA) waardoor storingen in de zenuwsignaaltransmissie optreden (opening van de chloride-ionkanalen). Dit resulteert in verlamming en uiteindelijk de dood van gevoelige parasieten. Ivermectine is werkzaam tegen maagdarmwormen, longwormen en ectoparasieten (o.m. horzellarven, bloedzuigende luizen, teken en mijten).
Resistentie is aangetoond bij enkele nematoden (o.m. Haemonchus contortus, Ostertagia circumcinta en Trichostrongylus colubriformis). Resistentie bij gevoelige ectoparasieten is (nog) niet bekend.
Praziquantel is een vrijwel onoplosbaar isochinoline-derivaat. Praziquantel gaat een interactie aan met het legument van cestoden waardoor de calcium-ionpermeabiliteit wordt gestoord. Dit leidt tot een contractuur van somatische spieren en een ontregeling van de stofwisseling. Praziquantel werkt cesticide bij lintwormen en larvale stadia van cestoden in de weefsels. Naast werkzaamheid tegen cestoden bestaat er ook een goede effectiviteit tegen trematoden. In de praktijk speelt resistentie geen rol.
De kombinatie van ivermectine en praziquantel heeft in vitro en in vivo een potentiërende anthelmintische werking.

Indicaties
Behandeling menginfecties met nematoden (rondwormen) en cestoden (lintwormen) bij terrariumdieren, kooi- en volièrevogels, post- en sierduiven en niet bedrijfsmatig gehouden kleine knaagdieren.

Contra-indicaties
Schildpadden en vinkachtigen kunnen overgevoelig reageren op ivermectine.

Toedieningswijze & dosering
Schudden voor gebruik. Uitsluitend voor orale toediening. De éénmalige dosering bedraagt 0,2 mg ivermectine en 10 mg praziquantel per kg lichaamsgewicht (= 0,5 ml per kg lichaamsgewicht).

Bewaring
In de oorspronkelijke verpakking en buiten het bereik van kinderen bewaren. Niet bewaren boven 25°C, niet in de koelkast bewaren en niet invriezen.

Verpakking
Flacon met 10 ml.

Iverquantel Drops 10 ml heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Iverquantel Drops 10 ml


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items