opc_loader

Flubenol KH ontwormingsPasta 7,8 ml

Artikelnr: 07.01.090
13,50

Flubenol KH Smakelijke Pasta 7,8 ml

Breedspectrum antiwormmiddel. Voor alle soorten wormen bij pups en kittens, honden en katten.

Pasta voor oraal gebruik voor hond en kat

Indicaties

Bij katten: spoelwormen: Toxocara cati, Toxascaris leonina; haakwormen: Ancylostoma tubaeforme; lintwormen: Taenia pisiformis, Taenia taeniaeformis.

Bij honden: spoelwormen: Toxocara canis, Toxascaris leonina; zweepwormen: Trichuris vulpis; haakwormen: Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum; lintwormen: Taenia pisiformis, Taenia hydatigena.

Samenstelling

Per ml:
Werkzaam bestanddeel: flubendazol 44 mg

Eigenschappen

Farmacodynamische eigenschappen: Flubendazol is een breed spectrum anthelminticum, behoort tot de benzimidazole groep en is werkzaam tegen spoelwormen, haakwormen, zweepwormen en de belangrijkste lintwormen bij hond en kat. Toediening van flubendazol heeft een selectieve werking op de maagdarmparasieten van de gastheer. Dit berust op een interactie met het microtubulair systeem van zijn absorptieve cellen, waardoor een irreversibele lytische destructie van die cellen ontstaat met als gevolg het afsterven van de worm.

Farmacokinetische eigenschappen: Flubendazol is slecht oplosbaar en wordt slechts in geringe mate door het organisme geresorbeerd. De lage orale biobeschikbaarheid wordt bevestigd door lage plasmaspiegels, die niet hoger oplopen dan 10 ng/ml. Na een eenmalige dosis van 22 mg/kg, dalen de gehaltes van onveranderde flubendazol binnen 24 uur beneden de analytische detectielimiet van 1 ng/ml. Binnen 4 dagen na de toediening is 81,5% van de dosis met de feces uitgescheiden, waarvan meer dan 90% als onveranderde actieve stof.

Toediening/Dosering

Orale toediening: Spoelworminfecties en haakworminfecties: 22 mg (= 0,5 ml) flubendazole per kg lichaamsgewicht per dag, gedurende 2 dagen. Andere wormsoorten: 22 mg (= 0,5 ml) flubendazole per kg lichaamsgewicht per dag, gedurende 3 dagen.

Honden: pups ontwormen op een leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken en daarna om de twee maanden tot ze een half jaar oud zijn; zogende teven telkens tegelijk met de pups ontwormen; alle andere honden twee keer per jaar ontwormen.

Katten: kittens ontwormen op een leeftijd van 4, 6 en 8 weken en daarna om de twee maanden tot ze een half jaar oud zijn; zogende poezen telkens tegelijk met de kittens ontwormen; alle andere katten twee keer per jaar ontwormen.

Flubenol KH ontwormingsPasta 7,8 ml heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Flubenol KH ontwormingsPasta 7,8 ml


Laatst bekeken items