opc_loader

Puur Glucosamine extra
Paard/Pony 1 kg

Artikelnr: 01.08.133

Gratis verzenden!

99,95

Puur Glucosamine Compleet P/P (Paard/Pony) 1 kg

Glucosamine / Chondroïtinesulfaat / Methylsulfonylmethaan / Calium / Magnesium

Bij gewrichtsaandoeningen zoals: artrose (gewrichtsslijtage), spat, OCD, stijve gewrichten, artritis (gewrichtsontsteking), en startkreupelheid. Voor herstel na gewrichtsoperaties en verzwakt bindweefsel.

Dosering

2 maal daags
Paard: 1 maatschep 
Pony 2/3 maatschep 
1 maatschep bevat ongeveer 9 gram

Wanneer uw paard of pony weer soepel loopt kunt u de dosering verlagen naar 1 maal daags.

Toedienen: kan door het voer gegeven worden.

Toediening

Kan door het voer gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Kijk goed naar de reactie van het dier. Geef de nodige rust, maar zorg ook voor  beweging. Bij pijn bij het bewegen is het verstandig om regelmatig korte stukjes met het dier te gaan wandelen. Met name rechtlijnige bewegingen zijn goed om de gewrichten soepel te houden en banden en pezen te versterken. Abrupt stoppen en draaien, zoals bijvoorbeeld spelen met andere dieren moet worden voorkomen. Dit vormt een te grote belasting voor de spieren, pezen en gewrichten.

Duur van de behandeling

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 2 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven.

Interactie en contra-indicatie

Voor informatie over interactie tussen geneesmiddelen en nutriënten of fytotherapie kijk op www.naturafoundation.nl(externe link) Interacties geneesmiddelen en nutriënten/kruiden. Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld links onderaan het etiket of onder de pot.

Ingredienten:

BOSWELLIA SERRATA (WIEROOKBOOM)

Geeft verlichting en goed voor de gewrichten.

CALCIUMCITRAAT

CHONDROÏTINESULFAAT

Is de best opneembare vorm en is belangrijk voor de regeneratie van gewrichtskraakbeen en de opbouw van bindweefsel. Het is samen met Glucosamine de belangrijkste bouwstof voor de productie van kraakbeen en gewrichtsvloeistof, deze zorgen voor veerkracht en smering in de gewrichten. 

CUPRUM METALLICUM (KOPER)

GLUCOSAMINE SULFAAT

(als glucosaminesulfaat 2 KCl) is de goed opneembare vorm van Glucosamine en is goed voor de opbouw van kraakbeen in de gewrichten. Voor soepele beweging. Geeft verlichting. Goed voor de gewrichten. Goed voor banden, spieren en kapsels. 

HARPAGOPHYTUM (DUIVELSKLAUW)

Ondersteunt herstel en houdt gewrichten soepel. 

IJZER

MAGNESIUM CITRAAT

Magnesium is een activator in meer dan 300 metabolische reacties, waaronder energieproductie, synthese van eiwit en nucleïnezuur, celgroei en -deling en bescherming van celmembranen. Als calciumantagonist reguleert het de neurotransmitters, spiercontractie en –ontspanning en heeft zo invloed op onder meer mentale functies, (hart)spierfunctie, neuromusculaire aansturing, spiertonus en bloeddruk. Het is dus vanzelfsprekend dat een tekort tot gevolg heeft dat het lichaam gaat disfunctioneren. 

MANGAAN

MSM (METHYLSULFONYLMETHAAN)

MSM of Methylsulfonylmethaan is een organisch gebonden zwavel, welke goed opneembaar is door het lichaam. Zwavel is essentieel voor een groot aantal lichaamsfuncties. Het is een onderdeel van belangrijke aminozuren en vrijwel alle eiwitten. Bijvoorbeeld de synthese van collageen, essentieel voor de structuur van bindweefsel en kraakbeen, is sterk afhankelijk van voldoende zwavel. Zwavel verzorgt de disulfidebruggen, die voor structuur en elasticiteit zorgen. Bij tekorten worden de weefsels minder flexibel, met als gevolg: verstijving van spieren en de vermindering van de stootkussenfunctie van kraakbeen. Hiermee is zwavel een essentiele voedingsstof voor de gewrichten en zorgt het voor elasticiteit  van kraakbeen, pezen en gewrichtskapsel.  MSM werkt pijnstillend.

SELENIUM

ZINGIBER OFFICINALE (GEMBER)

Geeft verlichting en voor behoud van gezonde cellen en weefsels.

ZINK-L-METHIONINE

Zink komt in iedere lichaamscel voor en maakt waarschijnlijk deel uit van meer enzymsystemen dan welk ander mineraal ook. Zo is zink een cofactor voor het enzym delta-6-desaturase dat betrokken is bij de synthese van vetzuren die zeer belangrijk zijn voor onze celmembranen, dus ook die van onze hersencellen. Verder speelt zink een belangrijke rol bij de regulatie van neuro- en immunotransmitters waardoor zink zowel immunologische als gedragsparameters kan beïnvloeden. Aangezien zink noodzakelijk is voor alle celgroei- en differentiatieprocessen, wordt er bij wondgenezing, dracht en lactatieperiode, een groot beroep gedaan op de zinkverzorging. 

Puur Glucosamine extra
Paard/Pony 1 kg
heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Puur Glucosamine extra
Paard/Pony 1 kg


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items