opc_loader

Puur Trauma 50 ml

Artikelnr: 01.03.023
19,50

PUUR Trauma

Voor soepel bewegen. Ondersteunt herstel. Bij de gevolgen van een aanrijding, botsing of vechtpartij. Rustgevend. Na schrik of shock.

Geschikt voor: Kat, Hond, Knaagdier, Paard, Pony, Vogel
Samenstelling: Extract van zwarte bes (Ribes nigrum). Verdunde extracten van madeliefje (Bellis perennis), valkruid (Arnica montana) en wijnruit (Ruta graveolens). Alcohol 35% v/v.

Indicatie(s): 
Na een aanrijding, val, vechtpartij, botsing of verstappen. 

Ondersteunt herstel.

Ook mentaal.

 

Eigenschappen per ingrediënt:

Madeliefje (Bellis perennis) bevordert de doorbloeding en is goed voor spieren en pezen.

Valkruid (Arnica montana) geeft verlichting en is goed voor de bloedcirculatie.

Wijnruit (Ruta graveolens) houdt de gewrichten en pezen soepel.

Zwarte bes (Ribes nigrum) voor een goede nierfunctie, afvoer van afvalstoffen.

Dosering en toepassing: 

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

Dosering direct na trauma 3 - 4 keer toedienen met een tussentijd van een kwartier tot een uur. 

Daarna 1 - 4 x daags. 

Paard 20 - 30 druppels 

Hond 10 - 15 druppels 

Kat 5 - 10 druppels 20 druppels is circa 1 ml Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven. 

Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. 

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. 

Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt. 

Adviezen voor gebruik Zorg voor aangepaste beweging. Vermijd piekbelasting, hard rennen, snel stoppen en kleine wendingen. 

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. 

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is. 

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje. 

Synergie en combinaties met andere producten PUUR Trauma kan zonder bezwaar in combinatie met geneesmiddelen of andere natuurlijke producten worden gebruikt. Voor sterke botten combineer met PUUR OsteoOmni milk van Phytonicskan uitwendig gesmeerd worden bij stijve en stramme spieren en gewrichten. 

Contra-indicaties Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. 

Bijwerkingen Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen. 
Puur Trauma 50 ml heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Puur Trauma 50 ml


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items