opc_loader

Effipro spray 2x 500 ml

Artikelnr: 08.01.221
105,95

2x 500 ml. GRATIS VERZENDING. Effipro vlooien-en tekenspray.

Effipro® bevat fipronil als werkzame stof. Fipronil wordt wereldwijd het meest gebruikt als vlooien- en tekenbestrijdingsmiddel. Effipro® is verkrijgbaar als spot-on en spray. De spray werkt behalve tegen vlooien en teken ook tegen luizen. De spot-on bevat een nieuwe klinisch geteste formulering voor een snelle en lange werking

Productinformatie 
Effipro 0,25% spray voor honden en katten. Werkzame stof: Fipronil 2,5 mg/ml Indicaties: Bestrijding van vlooien, teken en bijtende luizen. Werkt tegen nieuwe infecties van volwassen vlooien tot 6 weken bij katten en tot 3 maanden bij honden en werkt tot 4 weken tegen teken. Puppies vanaf twee dagen oud kunnen veilig worden behandeld. Contra-indicaties: Niet gebruiken bij zieke of herstellende dieren, konijnen en bij overgevoeligheid voor de actieve stof of een van de hulpstoffen. Bijwerkingen: Indien het product opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen worden waargenomen. 

Productnaam
Effipro spray 500 ml
Leverancier
Virbac Nederland
Farmaceutische vorm

Sprayvloeistof.

Samenstelling

Bevat per ml 2,5 mg fipronil.

Eigenschappen

Fipronil is een insecticide en acaricide uit de groep van de fenylpyrazolen. Het is een niet-competitieve GABA remmer die bindt aan het chloride kanaal en daardoor blokkeert het de pre- en post-synaptische overdracht van chloride ionen door het celmembraan. Dit resulteert in ongecontroleerde activiteit van het centraal zenuwstelsel, waardoor insecten en acariden worden gedood. Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis. Werkzaam bij de kat tot 6 weken tegen vlooien en tot 4 weken tegen teken; bij de hond tot 3 maanden werkzaam tegen vlooien en tot 4 weken tegen teken, afhankelijk van de omgevingsdruk.

Doeldieren

Hond en kat.

Indicaties

Vlooien-, teken- en luizenbestrijding.

Contra-indicaties

Niet gebruiken bij zieke (systemische ziekten, koorts, etc.) of herstellende dieren. Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen voorkomen. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor de actieve stof of een van de hulpstoffen.

Bijwerkingen

Indien het product opgelikt wordt kan een korte periode van overmatig speekselen worden opgemerkt, hoofdzakelijk te wijten aan de dragerstof. Laboratoriumstudies met fipronil hebben niet aangetoond dat er teratogene effecten zijn bij ratten en konijnen. Fipronil wordt zeer goed getolereerd door puppies, na behandeling van lacterende teven. Studies bij drachtige teven, poezen of zogende poezen zijn niet uitgevoerd. Gebruik bij drachtige poezen en teven en zogende poezen alleen in overeenstemming met de baten/risico beoordeling van een dierenarts.

Toediening/Dosering

Dien het product toe op de huid met behulp van de pompspray. Maak de haren goed vochtig tot op de huid. Gebruik hiervoor 3-6 ml per kg l.g. (dit komt overeen met 7,5 tot 15 mg werkzame stof per kg lichaamsgewicht), afhankelijk van de haarlengte.

Inhoud

Hoeveelheid per pompslag

Dosering

Behandelingen per flacon

Flacon 100 ml

0,5 ml

6-12x pompen per kg l.g.

kat van 4 kg: 4-8 beh.
hond van 10 kg: tot 3 beh.

Flacon 250 ml

1,5 ml

2-4x pompen per kg l.g.

hond van 20 kg: 2-4 beh.

Flacon 500 ml

3,0 ml

1-2x pompen per kg l.g.

hond van 40 kg: 2-4 beh.

250 ml en 500 ml spray: stel het spuitstuk van de pompspray in op de ‘spray-stand’. Spray het gehele dier in en houd een afstand aan van ongeveer 10-20 cm. Spray het tegen de haren in en zorg dat de hele vacht goed vochtig wordt. Wrijf de vacht in, vooral bij langharige dieren, zodat het product tot op de huid komt. Bij behandeling van de kop en bij jonge of nerveuze dieren kan gesprayd worden op een handschoen en vervolgens in de vacht gewreven worden. Laat het dier drogen aan de lucht. Gebruik geen handdoek om het dier te drogen. Door afwezigheid van veiligheidsstudies is het minimale behandelingsinterval 4 weken. Puppies en kittens vanaf 2 dagen oud kunnen veilig worden behandeld.

Waarschuwingen

Vermijd contact met de ogen van het dier. Niet direct sprayen op wonden en delen van de huid die beschadigd zijn. Laat de dieren drogen in een goed geventileerde ruimte. In afwezigheid van specifieke data over tolerantie en effectiviteit bij andere diersoorten, dit product alleen gebruiken bij hond en kat. Indien gebruikt als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis, wordt een maandelijkse behandeling van de allergische patiënt en alle andere katten en honden in het huishouden geadviseerd. Voor optimale effectiviteit is het aan te raden om de dieren 2 dagen voor tot 2 dagen na de behandeling niet te wassen. Wassen met shampoo tot maximaal 4 maal per 2 maanden heeft geen significant negatief effect op de resterende werking van het product. Als er vaker wordt gewassen, wordt een maandelijkse behandeling van het dier aanbevolen. Behandel in geval van een massale infestatie de omgeving met een geschikte omgevingsspray om de werkingsduur van het product te maximaliseren. Voor optimale vlooienbestrijding in huishoudens met meerdere dieren dienen alle honden en katten tegelijkertijd te worden behandeld. Fipronil kan ongunstige effecten hebben voor vissen en andere waterorganismen.
Speciale voorzorgen: Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de dieren elkaar niet likken na de behandeling. Er kan een aanhechting voorkomen van een enkele teek. Hierdoor kan de overdracht van infectieuze ziekten onder ongunstige omstandigheden niet volledig worden uitgesloten. Het product is niet geschikt als omgevingsspray. Houd dieren die behandeld zijn weg bij open vuur, andere warmtebronnen en oppervlakten die mogelijk aangetast worden door de alcohol die de spray bevat, voor minimaal 30 minuten na de behandeling en totdat de vacht helemaal droog is. Kan irritatie van de slijmvliezen en ogen veroorzaken. Vermijd contact van het product met de mond, ogen en huid. Indien het product toch in aanraking komt met de ogen, direct uitspoelen met schoon water. Bij huidcontact direct wassen met water en zeep. Dieren en toedieners met een bekende overgevoeligheid voor insecticiden of alcohol moeten contact met het product vermijden. Behandelde dieren mogen niet aangeraakt worden tot de vacht droog is. Kinderen mogen niet met de behandelde dieren spelen totdat de vacht droog is. Daarom wordt het aanbevolen om dieren niet overdag te behandelen, maar in de vroege avond en om recent behandelde dieren niet te laten slapen bij de eigenaren en in het bijzonder bij kinderen. Behandel dieren in de open lucht of in een goed geventileerde ruimte. De spray niet inademen. Niet eten, drinken of roken tijdens toediening. Draag handschoenen gedurende de behandeling van het dier. Aanbevolen wordt om een waterbestendig schort te dragen voor de bescherming van de kleding. Als geval van irritatie, raadpleeg een arts en neem de verpakking of bijsluiter mee. Mensen met astma of een bekende overgevoeligheid kunnen extra gevoelig zijn voor het product. Bij behandeling van meerdere dieren is goede ventilatie extra van belang. Zorg ervoor dat de kamer waarin de dieren drogen goed geventileerd wordt en voorkom dat meerdere recent behandelde dieren in dezelfde ruimte verblijven.

Bewaarcondities/Houdbaarheid

Donker en beneden 25°C bewaren. Houdbaar tot 2 jaar na productiedatum. Na de eerste opening van de flacon: 1 jaar.

Verpakking

Flacon à 500 ml.

Effipro spray 2x 500 ml heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Effipro spray 2x 500 ml


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items